Nederlanders in dienst van Duitsland

Boeiende video en interviews over Nederlanders die in dienst kwamen van de Duitsers

Duitsland in de tang

Bezet Nederland uit voorzorg

Nederland was niet in oorlog met onze Duitse buren, maar werd bezet. Dit is een wezenlijk verschil van de hetze na de Tweede Wereld Oorlog waarin de verliezende Duitsers als "moffen"werden weg gezet. Waren de Duitsers dan zo slecht voor ons ?

Toen de crisis enorme armoede gaf in de jaren dertig vonden honderduizenden Nederlanders werk over de grens. De vriendschap met Duitsland van Adolf Hitler was vooral op basis van hun economische succes destijds. De inval in Nederland in 1940 en de paar dagen strijd was geheel onnodig voor Nederland. Helaas door het wanbesluit van onze hysterische Koningin Wilhelmina werd Rotterdam per vergissing gebombardeerd. Duitsland was niet in oorlog met Nederland en heeft ook nooit de oorlog verklaard met ons. De Bezetting had als reden dat het Ruhrgebied werd bedreigd door de Fransen en Belgen. 

Vele Nederlanders konden uitstekend samen werken met de Duitsers en de Nederlandse NSB zorgde voor Vaderlandse liefde en buffer tussen ons en de Duitsers. 

Het gevolg van de dramatische oorlogen tussen de Duitsers en As-Partijen en de andere 47 landen kennen we. 

Door de enorme druk op de Duitsers konden ze ook in 1944 - 1945 weinig positiefs meer doen en had Adolf Hitler al reeds het veld moeten ruimen.Zijn aanval in 1941 op de USSR leidde tot groot lijden overal. 

Het Nederlandsche Boeren Front was een prachtige organisatie uit de bezettings tijd voor tienduizenden boeren(zie pagina Evert Jan Roskam)